Rebellion etablerar sig i Finland i och med förvärvet av Vihtan Oy

Måndag — 2023.03.06

Rebellion etablerar sig i Finland i och med förvärvet av Vihtan Oy

Rebellion förvärvar sitt första bolag i Finland - Vihtan Oy är en marknadsledande tillverkare av duschväggar och glasdörrar i Finland. Bolaget har under 2022 haft en redovisad omsättning på 12,4 miljoner Euro och en EBITA om 2,4 miljoner Euro.

Vihtan Oy grundades 2010 av nuvarande VD Kimmo Haukilehto. Bolaget är specialiserade på design och produktion av glasprodukter främst anpassade för badrum, såsom duschväggar och bastuglasdörrar. Produkterna vänder sig till återförsäljare och större byggbolag.

”Vi har sedan en tid haft aktiva dialoger med bolag i Finland och det är väldigt kul att nu kunna berätta att Rebellion tagit klivet in på den finska marknaden genom förvärvet av Vihtan Oy. Vihtan är en marknadsledande aktör inom sin nisch och geografi med goda tillväxtmöjligheter framåt. Vi vill passa på att välkomna bolaget med samtliga anställda till Rebellionfamiljen och ser fram emot att fortsätta utveckla Vihtan tillsammans. Rebellions ambition är att fortsätta växa i Finland och därmed stärka vår närvaro i Norden.” - Amin Omrani, VD på Rebellion.

Om Rebellion
Rebellion bygger en företagsgrupp inom infrastruktur, industri och handel. Vi gör det med fokus på hög lönsamhet och långsiktigt ägande där vi växer både organiskt och via förvärv. Därför utgörs gruppen av vad vi kallar för lysande bolag. Bolag som har en exceptionell finansiell historik och lönsamhet samt en hållbar affärsmodell.

För mer information, vänligen kontakta:

Amin Omrani, VD

Telefon: +46 70 300 42 53

E-post: amin@rebellion.se