Tjuren Projektpartner

"Vårt jobb handlar om att älska förändring. Varje projekt är unikt och bjuder på nya relationer"

Berätta om din historia?

Uppvuxen i Malmö flyttade jag ut ur mitt föräldrahem vid 16-års ålder. Med egen lägenhet och tre olika jobb på restauranger gick studierna inget vidare. Några år utomlands och en utbildning i Business & Hotel Administration ledde mig till 17 år inom Nordic Choice-koncernen. Väl färdig där, spenderade jag några år med ESS-group, öppnade Steam Hotel i Västerås och gjorde ett konceptuellt arbete för deras övriga destinationer. Jag träffade Niklas Haglund (en av grundarna till Tjuren) som jag mött tidigare i mitt ”hotell-liv”. Han lyckades övertala mig att mina kunskaper skulle komma till pass på Tjuren. Sagt och gjort började jag först som fastighets -och affärsutvecklare för att i januari 2020 få äran att bli VD.

Vad är en entreprenör i din mening?

En person som har så pass mycket passion, övertygelse och ångest att hen driver sig själv och andra till att lyckas eller misslyckas. Vid eventuella misslyckande ser entreprenören inte detta som ett förfall utan snarare som ett lärande - för att fortsätta med en annan modell eller med en helt ny idé.

Vad är det roligaste och mest utmanande med att bedriva er verksamhet?

Vårt jobb handlar om att älska förändring. Varje projekt är unikt och bjuder på nya relationer. Kort kan man säga att vi är nya på jobbet väldigt ofta, så det blir aldrig tråkigt, enformigt eller statiskt. I samma anda ligger utmaningen - att ofta kunna ställa om, anpassa sig efter nya eller andra förhållanden.

Vilka utmaningar står ni inför i er bransch?

Den största och tydligaste utmaningen har funnits länge, och det är att branschen är så himla ”gubb-tung”. Lyckligtvis börjar detta nu förändras och fler kvinnor har börjat söka sig till de olika discipliner som branschen har att erbjuda. Det viktiga nu är att tillgodose att de som nu sökt sig till branschen trivs och får fler att få upp ögonen för den.

Vad har ni för företagskultur?

Vår kultur bygger på engagemang. Är man alltid intresserad och engagerad i kunden och bolaget man jobbar för så ser man till att alltid göra det som är bäst för bägge. Vi tror att det alltid finns vägar då alla mår bra. Man ska inte behöva göra affärer på ”bekostnad” av någon part.

Hur kommer Rebellion göra skillnad för er?

Nya sammanhang leder oss alltid in på nya tankebanor. Som en aktör som alltid valt en uppstickarroll i en traditionell bransch ser vi fram emot att få lov att fortsätta driva bolaget enligt vår modell men med stödet av människor som ser allt ur en annan vinkel. En vinkel som kommer utmana oss och göra oss gott. Vi hoppas även att Rebellions nätverk kan göra skillnad och skapar nya affärer.


Marcus Majewski
VD Tjuren Projektpartner

Tjuren Projektpartner

Ett branschledande konsultvaruhus inom bygg och fastighet med gedigen erfarenhet och stort hjärta när det gäller att ta hand om såväl stora som små projekt.

Tjuren har sedan starten varit ett snabbväxande och starkt profilerat konsultföretag. Med ett genuint intresse för kundens resultat och värde. De jobbar målfokuserat och har en djupt rotad kultur som främjar handlingskraft.

Tjänster som erbjuds är: transaktionsstöd, hyresavtal och hyresförhandling, projektanalyser, projektering, projektledning/byggledning de har även ett brett nätverk och många etablerade samarbetspartner.

Tjuren har självständiga medarbetare som bidrar till en helhet. De har en väletablerad struktur för att utveckla och förnya - tillsammans med en företagskultur som stärker.

Alternate
Caption
Fakta
Grundades:2010
Antal anställda:41
Omsättning:2022 — 97 MSEK
Segment:Infrastruktur
Hemsida:www.tjuren.nu